Hlavní obsah

Meghan, manželka prince Harryho, je těhotná. Dítě čekají na jaře, Britové už sází na jméno

Vévodkyni Meghan a princi Harrymu se má na jaře narodit první potomek.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

O možném těhotenství se už spekulovalo dříve. Nyní zprávu oficiálně potvrdil Kensingtonský palác.

Článek

Meghan, vévodkyně ze Sussexu, a princ Harry očekávají na jaře narození prvního potomka. Na Twitteru to oznámil Kensingtonský palác. Zpráva přišla v době, kdy pár zahájil cestu po Austrálii. Dítě bude v pořadí sedmým aspirantem na britský královský trůn.

„Jejich královské výsosti vévoda a vévodkyně ze Sussexu s radostí oznamují, že vévodkyně ze Sussexu očekává na jaře 2019 dítě,“ oznámil palác.

Kensingtonský palác dále uvedl, že dvojice „oceňuje veškerou podporu, které se jim od květnové svatby dostává od lidí po celém světě a jsou potěšení, že můžou tuto radostnou zprávu sdílet s veřejností“.

Britské sázkové kanceláře začaly po zveřejnění zprávy přijímat sázky na jméno očekávaného dítěte. Mezi nejpravděpodobnější řadí společnost Ladbrokes jména Victoria, Albert, Arthur, Phillip či Alice. Kurz 16:1 byl dále vypsán na jméno Diana, které nesla i Harryho zesnulá matka.

Nyní 34letý Princ Harry, vnuk královny Alžběty, který je šestým v pořadí následnictví na trůn, se oženil s o tři roky starší americkou herečkou Meghan Markleovou letos v květnu.

Spekulace o možném těhotenství vévodkyně Meghan se poprvé objevily poté, co se v pátek objevila na svatbě princezny Eugenie ve volném modrém kabátu.

Svatba princezny Eugenie: Pět věcí z královské svatby, které by vám neměly uniknout.Video: Martin Zíta, Profimedia.cz, AP, Reuters

Meghan si v uplynulých měsících hledala své místo na slunci v britské královské rodině.

V září představila charitativní projekt, do kterého se zapojila: Téměř osm měsíců potají navštěvovala komunitní kuchyni založenou přeživšími tragického požáru budovy Grenfell Tower, ke kterému došlo minulý rok v Londýně. Spolu s místními kuchařkami vévodkyně vydala kuchařku „Together: Our Community Cookbook“.

„Okamžitě jsem cítila s touto kuchyní spojení. Je to místo, kde se spolu ženy smějí, truchlí, pláčou a vaří,“ uvedla vévodkyně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vévodkyně Meghan představí kuchařku od přeživších tragického požáru Grenfell Tower.Video: Marek Martinovský, AP

Čerstvá vévodkyně se také nechala vidět na několika akcích s vévodkyní Katherine, manželkou Harryho staršího bratra Williama. Willliam, v pořadí druhý v nástupnictví, má s manželkou tři děti. Prince George, princeznu Charlotte a prince Louise.

Připomeňte si, jak to vypadalo na královské svatbě.Video: Seznam

Reklama

Doporučované