Hlavní obsah

Měl 4600 žen, teď největší hudební byznysmen na světě pobaví Vizovice

Vizovice se opět vlní v rytmech heavy metalu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Vizovice na Zlínsku už třetí den žijí festivalem Masters of Rock. Téměř pětadvacet tisíc hudebních fandů se těší na nedělní vystoupení Gena Simmonse.

Článek

Příjezdové cesty jsou zaplněné kolonami aut, okolní meze obsypané stany. A mezi tím proudí desetitisíce lidí, často navlečených do originálních kostýmů a převleků. Pro Vizovice na Zlínsku už šestnáct let jasný signál. Město se opět proměnilo v centrum heavy metalu. Od čtvrtka až do neděle se tam lidé baví díky osmi desítkám intepretů. „Řadíme se v tomto stylu mezi evropskou špičku. Hrajeme takovou první ligu. Festival se za ty roky proměnil v obrovskou akci,” popisuje hlavní pořadatel a zakladatel Jiří Daron.

Organizátoři už ani neprodávají jednodenní vstupenky. Bezmála pětadvacet tisíc fanoušků z osmatřiceti světových zemí má čtyřdenní permanentky a na festivalu se originálně baví. V okolí pódií narazíte na celé rodiny v kostýmech, s nafukovacími kytarami a typicky dlouhými vlasy. „Jeli jsme z Jižní Ameriky dvaadvacet hodin. Jsem tu podruhé, Česká republika je naprosto skvělá a máte tu vynikající festival,” pochvaluje si třeba Chilan Tulio.

Fandové si v sobotním programu užívají například švédskou kapelu Avatar nebo německou legendu Udo Dirkschneidera. Ten největší bonbonek však pořadatelé nachystali na nedělní večer. „Vystoupí největší persona, jakou jsme tu kdy měli,” vypráví Daron a naráží na příjezd Gena Simmonse, zakladatele hard rockové kapely Kiss.

Je to největší byznysmen v hudebním světě. „Prodal víc desek než Rolling Stones,” říká Daron o hvězdě, která podle svých slov nikdy nebrala drogy ani nepila alkohol. Simmons zároveň neskrývá svou vášeň k ženám, měl jich přes 4600. „Určitě mám v Česku několik dětí,” hlásil v dřívějších rozhovorech.

Na festival dorazí soukromým letadlem, bydlí v tom nejluxusnějším zlínském hotelu, ale jinak to podle pořadatelů není žádná nafintěná hvězda. „Překvapila nás jeho otevřenost. Zrušil sice autogramiádu, ale chce být ještě blíž lidem. Po domluvě vybereme čtyřicet fanoušků, kteří se s Genem osobně setkají,” dodal Daron.

Simmons vystoupí v neděli v půl jedenácté večer, po jeho show šestnáctý ročník festivalu pozvolna skončí.

Reklama

Doporučované