Hlavní obsah

Mercuryho komorník Freestone míří do českých škol. Studenty bude varovat před AIDS

Klíčový muž života Freddiho Mercuryho představil v Praze projekt Titanic Freddie AIDS (TFA).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Peter Freestone, osobní asistent Freddieho Mercuryho, se spojil díky projektu Titanic Freddie AIDS s českým hudebníkem Milanem Šatníkem. Společně vyrazí do českých i zahraničních škol. Děti, mladé i dospělé na nich chtějí varovat před stále nebezpečnou nemocí AIDS.

Článek

Projekt byl pojmenován podle dvou světových pojmů, lodi Titanic a Freddiem Mercurym. Oba byli potopeni vůči své velikosti maličkostí. Titanic nárazem do ledovce, z něhož byla vidět jen malá část. Freddieho zabila neviditelná nemoc.

„Chceme oslovit žáky základních a středních škol, ale také širokou veřejnost, abychom upozornili na pokračující nebezpečnost nemoci AIDS, o které se přestává mluvit. Je přitom čím dál více rozšířená! Je dobré mít na mysli, že pokud tato nemoc zabila největší světovou legendu a nedáme si my sami pozor, může snadno zničit i nás,“ popsal Peter Freestone spolupráci na tomto projektu.

V průběhu přednášek Peter Freestone zavzpomíná i na poslední dny Freddieho Mercuryho. Televizi Seznam v rozhovoru prozradil i jeho nejkrásnější vzpomínku na legendárního hudebníka. Jaký byl Mercury v soukromí? To se dozvíte v úvodním videu, který je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované