Hlavní obsah

Mezi filmem a životem je tenká hranice, říká španělský režisér

Mezi filmem a životem je tenká hranice, říká španělský režisér, který se představil v Karlových Varech.Video: Tomáš Svoboda, Vojtěch Veškrna, Eva Soukeníková, Adriana Belešová , Seznam Zprávy

 

Reklama

V hlavní soutěži karlovarského festivalu se představuje mladý španělský režisér Jonás Trueba. Po úspěšném filmu La Reconquista přivezl do Varů letní melancholické drama Srpnová madona.

Článek

Srpnová madona vypráví příběh třicátnice Evy, která se snaží objevit sama sebe. Jednu z hlavních rolí hraje město Madrid. Film se odehrává v srpnu, kdy vyprázdněná atmosféra metropole působí až melancholicky a odráží poetiku letního mámení.

„Pro mě jako režiséra bylo zajímavé pracovat s pocity, které třeba jako muž nejsem schopný vstřebat, nebo jim určitým způsobem nerozumím,“ říká režisér snímku Jonás Trueba. Scénář psal společně s představitelkou Evy Itsaso Aranou.

Trueba představuje nejmladší generaci španělské filmové tvorby. Debutoval v roce 2010 filmem Ve všech písních zpívají o mně.

„Stále pracuji. Pořád přemýšlím, když vstanu, když chodím po městě. Je to občas trochu matoucí. Vnímám film a život jako jedno a totéž. Život je film. Tato situace je film. Všechno tady okolo je film,“ gestikuluje v chodbě hotelu Thermal Trueba.

Kamera: Vojtěch Veškrna, Tomáš Svoboda

Redaktorka: Eva Soukeníková

Dramaturgie: Adriana Belešová

Reklama

Doporučované