Hlavní obsah

Mezinárodní týden turistiky na Valašsku se letos uskuteční, jde o 30. ročník

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Město Vsetín s Klubem českých turistů připravuje na polovinu července 30. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku (MTTV). Jubilejní ročník se měl uskutečnit loni, kvůli pandemii koronaviru byl však přesunut na letošek.

Článek

I letos museli pořadatelé přistoupit ke změnám v programu. „Ačkoliv je nyní pandemická situace příznivější, museli jsme v rámci programu přistoupit k několika redukcím. Především se letošní ročník oproti původnímu plánu zkrátí o jeden den, vypuštěna bude trasa na území slovenských Strážovských vrchů, namísto výšlapu přes Prženské paseky si turisté vyjdou na Lysou horu. Neuskuteční se závěrečný večírek a účastníci si nebudou moci zajistit jinak tradiční ubytování v tělocvičně základní školy Trávníky,“ uvedla jedna z pořadatelek Lenka Kováčová.

Týden turistiky se uskuteční od 10. do 16. července. Turisté se letos podívají například k pramenům Bečvy, na Javorníky, Pustevny, Lysou horu či k chaloupce se sušírnou ovoce v Rokytnici, která byla vyhlášena Lidovou stavbou Zlínského kraje za rok 2019.

„V rámci každého dne budou vyznačeny dvě trasy – kratší o délce 10 až 15 kilometrů a delší o délce 20 až 30 kilometrů,“ uvedla Kováčová. Turisté se musí přihlásit k účasti na jednotlivých vycházkách nejpozději den předem v sídle organizačního štábu v budově městského úřadu.„Za symbolický poplatek 50 korun přitom obdrží startovací list s mapkou vybrané trasy a dalšími potřebnými informacemi,“ uvedla Kováčová. Informace o MTTV jsou na webových stránkách http://mttv.unas. cz.

„Pandemická situace se v poslední době zlepšuje a já jsem rád, že díky tomu jubilejní ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku budeme moci letos uspořádat. Současně bych ale chtěl vyzvat jeho účastníky, aby dodržovali všechna protipandemická opatření, která jej budou provázet. Věřím, že i tak si program tohoto svátku turistiky v našem regionu dosyta užijí,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Reklama

Související témata:
Mezinárodní týden turistiky na Valašsku (MTTV)

Doporučované