Hlavní obsah

Místo povyku kolem ekologie stačí svetr. Naši předci taky neběhali po domě v trenýrkách, říká Pleskot

Rád pracuji s těmi, kteří vědí, že nemohou utratit nesmyslně vysoké částky, říká Josef Pleskot v pořadu Barvy byznysu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Architekt vám musí být blízko. Vleze vám doopravdy až do ložnice, popisuje vztah s klienty oceňovaný Josef Pleskot.

Článek

Energeticky šetrné, nejlépe pasivní domy jsou jedním z trendů novodobé výstavby. „Musíme se chovat šetrně a spotřebovávat energie vyspěle. Ale přehánět se nic nemá. Pokud kvůli tomu dáme malá okna i tam, kde je na co koukat, je to špatně,“ vysvětluje v pořadu Barvy byznysu ceněný architekt Josef Pleskot, proč posedlost ekologií nemusí. Přitom ale sám tvrdí, že kromě ocele, betonu a skla má dnešní architektura ještě jeden „materiál“. Zeleň.

Je architektura i určitou terapií, když může narovnávat, nebo naopak poškozovat vztahy? Jsou lepšími klienty firmy nebo soukromníci? Proč nemá rád přehnaně ekologické stavby, ale přitom tvrdí, že zeleň je jeden ze stavebních materiálů? Zvykne si architekt na myšlenku, že jednou bude jeho dílo zbouráno? Mají Češi dost odvahy stavět podobně revoluční soukromé rezidence, jako byla za první republiky vila Tugendhat? I o tom v rozhovoru v pořadu Barvy byznysu.

Další díl pořadu Barvy byznysu s architektem Josefem Pleskotem.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

Kromě toho vás s kamerou zavedeme na místo, kde voní kůže. Aneb do dílny Erika Martina Lawarta, který šije boty na zakázku. Jak to dlouho trvá? Kolik vůbec jsme ochotni utratit za luxusní obuv? A kolik miliard se točí v byznysu s obuví?

I to v našem ekonomickém magazínu Byznys, který vysílá celoplošná Televize Seznam každý všední den od 14:00 a v repríze pak ve 21:30 (v pátek od 18:15).

Jak nás naladit? Jednoduchý návod naleznete ZDE.

Reklama

Doporučované