Hlavní obsah

Mňága a Žďorp o připravované desce. Kde jsou třecí plochy kapely?

„Jakýkoli pohyb vpřed je tření,“ vysvětlují hudebníci název připravované desky.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Mňága a Žďorp chystá čtrnáctou desku s názvem Třecí plochy. Na nahrávání vybírá prostředky pomocí veřejné sbírky, která míří do finále.

Článek

Legendy z Valmezu začaly experimentovat s crowdfundingovými kampaněmi už v roce 2014, kdy chtěly nahrát desku v Číně. „Neberu to už jako škemrání o peníze,“ vypráví frontman Petr Fiala o počáteční nejistotě. „Je to vyjádření důvěry od fanoušků, kteří si vlastně koupí desku v předprodeji.“ S nadsázkou dodává, že jediný, kdo z kampaně nemá radost, je paní na poště v Rožnově, odkud pak kapela desky rozesílá.

Odkaz na kampaň najdete ještě týden zde: https://www.startovac.cz/projekty/mnaga-a-zdorp-treci-plochy/

Třecí plochy se budou točit na jaře ve studiu Sono. Prvním singlem z chystané nahrávky se stala coververze J.A.R. s názvem Je to nejistý. Zbytek skladeb kapela vyzkouší během letních koncertů. Deska vyjde v září. „Chceme, aby byla co nejvíc handmade. Vymýšlíme podle toho nástroje, které použijeme, včetně hraní na skleničky,“ prozrazuje Fiala.

Kdo bude na desce hostovat? Proč se jmenuje Třecí plochy? Vznikají někdy třecí plochy mezi členy kapely? A jaký rozdíl vidí Petr Fiala v koncertování před třiceti lety a nyní? Sledujte ve videu výše.

Video je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. Pořad vysíláme v premiéře každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované