Hlavní obsah

Monstrózní farma zvířat. Čínská firma staví třináctipatrový vepřín

V Číně staví třináctipatrový vepřín.Video: Reuters

 

Reklama

Společnost Kuang-si Jang-siang staví na jihu Číny ve městě On Ja-ťi nejvyšší vepřín na světě. Kolos o třinácti patrech pojme 30 000 prasat, která mají nasytit rostoucí trh s vepřovým masem v Čínské lidové republice.

Článek

Překotná industrializace a stoupající spotřeba živočišných produktů nutí čínské firmy k novým řešením. Zatímco v Evropě se vícepatrové zemědělské budovy neuchytily, v Číně se stávají trendem.

Největším rizikem provozu monstrózního vepřína jsou nemoci, proti kterým chtějí farmáři bojovat striktním oddělením jednotlivých parter. Prasata ani personál by se mezi patry neměly vůbec pohybovat. Výtah vyveze zvířata do jednotlivých pater, každé poschodí bude mít vlastní ventilaci a odvod vzduchu zajistí obří patnáctimetrový komín zakončený kvalitním filtrem, takže ani okolní zástavba by neměla přítomností vepřína trpět.

Společnosti jako je Kuang-si Jang-siang investují do nových budov stále více prostředků. Snaží se tím reagovat na vývoj živočišné produkce v Číně a získat větší podíl na světovém trhu.

Reklama

Související témata:

Doporučované