Hlavní obsah

Na konzervatoři se nám stýskalo po cirkuse, říkají bratři Bubeníčkovi

Jiří (na snímku vlevo) žije v Drážďanech, Otto v Hamburku. „Jednou se vrátíme do Prahy,“ plánují oba tanečníci.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Narodili se na šňůře cirkusu Humberto v Polsku a měli se stát šestou cirkusovou generací rodiny Bertisů. Jenomže učitelka tance v nich objevila velký taneční potenciál. Jiří a Otto Bubeníčkovi tedy nastoupili na konzervatoř a zrodil se světový fenomén.

Článek

„Měli jsme spoustu energie, s tátou jsme dělali akrobatické kousky. Já jsem miloval Michaela Jacksona, kopíroval jsem ho, potom i break dance,“ vzpomíná na své taneční začátky Jiří Bubeníček.

Na konzervatoř a město si bratři navykali těžko, protože byli zvyklí na putování s cirkusem. Po studiu dostali několik nabídek, vybrali si Hamburk. Vedle bravurní techniky a elegance pohybu jim pomohlo, že jsou jednovaječná dvojčata – přestože spolu tancovali jen výjimečně. „Každý jsme měli svoje role a svoje princezny, ale třeba já jsem v Labutím jezeru tančil krále a brácha jeho stín. Diváci se ptali, kdy zase budou vystupovat ta dvojčata,“ vzpomíná Jiří.

Jiří později Hamburk vyměnil za Drážďany, Otto zůstal. „Můj domov je pořád Praha, mám tu rodiče a kamarády. Ale Hamburk mám také rád, je to krásné město s velkým přístavem a moderní čtvrtí, která nabízí spoustu kultury,“ popisuje Otto Bubeníček.

S tancováním už bratři přestali, přesto jsme je natočili při tréninku: společně totiž tvoří balety. Jiří choreografie, Otto scény a kostýmy. Do Prahy přijedou v květnu a červnu: připravují velký projekt s Českou filharmonií ke 100. výročí republiky.

Pořad Moje místa sledujte v pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované