Hlavní obsah

Na Královéhradecku udeřila ledovka, policie a záchranáři vyzývají k opatrnosti řidiče i chodce

Záběry namrzlé ledovky z Hradce Králové.Video: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policisté a záchranáři varují před ledovkou téměř v celém Královéhradeckém kraji.

Článek

Královéhradecký kraj sevřela ledovka, řidiči i chodci musí být opatrní. Rychlé a silné sněhové přeháňky doprovázené silným větrem a rychlým poklesem teploty pod nulu způsobily náledí na téměř celém území Královéhradeckého kraje. Po Hradci Králové řidiči před šestou hodinou večerní museli jezdit krokem, aby se nedostali do smyku. Problémy měly i autobusy městského dopravního podniku, kterým ledovka komplikovala výjezd ze zastávek.

V Pardubicích přestala fungovat městská hromadná doprava. Provoz byl zhruba hodině a půl obnoven. Po zastavení dopravy zůstaly vozy stát v zastávkách i mimo ně. K žádné nehodě autobusu ani trolejbusu nedošlo.

Policisté vyzývají řidiče, aby byli při cestách velmi opatrní. „Během jedné hodiny evidujeme pět dopravních nehod na Jičínsku, Náchodsku a Rychnovsku. Na situaci, která venku panuje, to ale není mnoho, řidiči jsou opravdu opatrní, po silnici 35 teď jezdí třicítkou. Velké problémy hlásí silnice 35 v okolí Hořic, šestikilometrový úsek je sjízdný jen s velkou opatrností, stejně tak jako kilometrový úsek pětatřicítky u Hradce Králové, který je dle policejního webu nesjízdný pro nákladní vozidla.

Záchranáři v Hradci Králové zatím vyjížděli ke dvěma chodcům, kteří se zranili při pádu. „Lidem doporučujeme, aby nevycházeli ven. Pokud však musí, ať jsou velmi opatrní,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Počasí přidělalo práci i hasičům. „Zasahovali jsme zatím u pěti událostí spojených s větrem,“ řekla Martina Götzová z krajského hasičského záchranného sboru. V krajském městě vítr odnesl střechu a zlomil několik stromů, které spadly na vozovku.

Reklama

Související témata:

Doporučované