Hlavní obsah

Na základní škole se smáli jeho vysokému hlasu, nyní Marian Vojtko okouzluje tenorem

Jaké ženy má Marian Vojtko nejraději?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Marian Vojtko je slovenský tenorista a hlavně muzikálový zpěvák. V České republice už působí dlouho a vidět ho můžete hlavně v pražských divadlech Broadway, Hybernia nebo Hudebním divadle Karlín. V roce 2011 získal prestižní Cenu Thálie za roli Barona Prášila ve stejnojmenném muzikálu.

Článek

Vystudoval operní zpěv v Bratislavě, umí ale skvěle česky. Do České republiky přišel za prací. „Přišel jsem v roce 1998. Inklinoval jsem k muzikálu, bylo to takové šílenější než opera, mohl jsem občas i zapařit. Tenkrát jsem se alternoval s kamarádem Danem Hůlkou, který měl níž položený hlas. I já jsem ho měl po pařbě takový mužnější,” směje se Marian Vojtko.

Na základní škole si spolužáci z Mariana utahovali. Když byl malý, zpíval vysokým hlasem: „Holky se mi smály, že jsem vykastrovaný, ale pak jsem mutoval a hodilo mě to do tenoru.” A dohromady to Marianu Vojtkovi „hodilo“ 26 muzikálů, ve kterých účinkoval. Teď jsou na řadě divadelní prázdniny, ale na co se můžeme těšit po nich? „Od 14. září bude mít obnovenou premiéru Fantom opery, hrát budu také v Muži se železnou maskou a ještě hraji Draculu,”  vyjmenovává Vojtko.

Co Mariana Vojtka vytáčí a má radši české, nebo slovenské ženy? To prozradil v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?.

Reklama

Doporučované