Hlavní obsah

Natočili jsme podvodníky. Vydávají se za neslyšící, lákají z lidí peníze

Honest Guide: Podvodníci se vydávají za neslyšící a tahají z lidí peníze. Problém, který se netýká jen Prahy. Podívejte se, jak pracují.Video: Janek Rubeš, Honza Mikulka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pohybují se po ulicích s modrými deskami a papírem, žádají váš podpis a především peníze. Údajné „Národní sdružení pro neslyšící a tělesné postižené lidi a chudé děti“ není ale ničím víc než rafinovaným podvodem, jak z vás vylákat peníze. Ty však nejdou na dobročinné účely, ale mizí podvodníkům v kapse.

Článek

Je to už téměř dva roky, co jsme natočili v centru Prahy podvodnici, která se vydávala za neslyšící. Po zapnutí naší kamery se však rozmluvila a začala křičet „Znásilnění“ a podobně.

Nyní jsou podvodníci v Praze zpátky. Na Národní třídě jme nejdříve natrefili na partičku tří osob, které to na nás okamžitě zkusily. Po vytáhnutí kamery nám desky odevzdaly a zmizely.

Necelou minutu poté se vedle nás objevil další podvodník, který nás s deskami oslovil. Když spatřil naši kameru, desky schoval pod bundu a začal předstírat turistu hledajícího Hlavní nádraží.

Po několikaminutové společné procházce papír z desek zahodil do koše. Podle údajů na něm vybral podvodník od lidí 4000 korun. Ve videu v úvodu článku uvidíte celou konfrontaci.

Je důležité upozornit, že se tento podvod neodehrává pouze v hlavním městě, sami jsme na podvodníky narazili např. v Jihlavě, od diváků nám přišly zprávy, že na stejný podvod narazili v dalších českých městech.

Foto: Seznam Zprávy

Formulář, který podvodníci používají.

Reklama

Doporučované