Hlavní obsah

Neděláme prázdná gesta. Máme ambici v dalších volbách vyzvat ANO, říká šéf Pirátů Bartoš

Podívejte se na rozhovor s předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Sněmovna nefunguje rychle. Přípravu kvalitního zákona opoziční stranou, která je tam nová, musíte odmakat. Ostatní strany často recyklují svoje dřívější návrhy. Naše komunikace nejenom s voliči je dobrá, a to se odráží i v těch nedávných průzkumech, říká v rozhovoru pro Seznam předseda Pirátské strany Ivan Bartoš s tím, že strana předložila řadu návrhů a slaví úspěchy.

Článek

„Měli jsme v povolební strategii jasně řečeno, za jakých podmínek můžeme novou vládu tolerovat. Naše debata po požadavcích hnutí ANO skončila. Z naší strategie jsme neuhnuli ani o píď, platí to i pro toto volební období. Nezměnili jsme postoje a nabrali jsme nová témata. Je potřeba se neustále učit a být v té politice lepší a erudovaný,“ odmítá Bartoš možnou budoucí spolupráci s hnutím ANO. Tu již dříve odmítli kvůli trestně stíhanému premiéru Babišovi i nekompetentním ministrům.

„Já si myslím, že ministři by měli zvážit rezignaci, pokud jsou podezřelí. Měl by to být standard,“ říká Bartoš o nejnovější kauze ministryně Dostálové. Politická kultura se podle jeho názoru v posledních letech výrazně posunula.

„My jsme si dali ambici, že v dalších volbách budeme ta strana, teď je to v průzkumech vidět, která vyzve hnutí ANO. V Praze se nám to podařilo. Pokud budu lídrem, tak jsem potenciální kandidát na premiéra,“ uzavírá Bartoš rozhovor a neskrývá své ambice.

Sledujte Večerní zprávy každý den v 19:15 na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované