Hlavní obsah

Nedělní exploze muničního skladu v Sýrii má podle nové bilance 69 obětí

Foto: AP

Reklama

Při výbuchu muničního skladu zahynulo podle nových informací 69 lidí. Je mezi nimi také 17 dětí.

Článek

Nedělní výbuch muničního skladu na severu Sýrie si podle dnešní nové bilance vyžádal 69 mrtvých. Informovala o tom exilová Syrská organizace pro lidská práva, která v neděli tvrdila, že při explozi přišlo o život 39 lidí. Mezi oběťmi je 52 civilistů, k nimž patří 17 dětí. Většina obětí pocházela z provincie Homs. Šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán sdělil, že explozi nepřežilo rovněž 17 členů radikální skupiny Haját Tahrír aš-Šám, která působí v Idlibu.

Nálož explodovala v provincii Idlib, ve vesnici Sarmadá u turecké hranice a zničila celý blok budov. Ve sklepě jednoho z domů byl podle opozičních médií muniční sklad, který patřil obchodníkovi se zbraněmi z radikální skupiny blízké al-Káidě.

Provincie Idlib je poslední částí Sýrie, kterou vláda ještě nemá pod kontrolou. Soustředili se v ní odpůrci Damašku a také mnoho radikálních skupin. Do oblasti jihozápadně od provincie Idlib tento týden dorazily armádní posily a narůstají obavy, že ofenziva s cílem dobýt poslední povstalecký region může brzy začít.

Reklama

Související témata:

Doporučované