Hlavní obsah

Nejdelší let na světě: Trasu Singapur-New York letadlo zdolalo za 17 a půl hodiny

Nejdelší let na světě přistál v New Yorku.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

V letadle byla místa jen pro 161 pasažérů – společnost chce cestujícím na dlouhé trase zajistit co největší pohodlí.

Článek

Nejdelší komerční let bez mezipřistání na světě na lince Singapur-New York dorazil do cílové destinace. Trasu dlouhou více než 15 tisíc kilometrů zvládl Airbus A350–900ULR za 17 hodin a 25 minut, tedy za kratší dobu, než se předpokládalo. Informovaly o tom server televize CNN a web Flightradar24.

„Let proběhl neuvěřitelně hladce. Jídlo a pití byly k dispozici po celou dobu,“ uvedl moderátor CNN Richard Quest, který byl na palubě. Dodal, že skvělý byl také personál aerolinek Singapore Airlines, který neztrácel úsměv a ochotu.

Airbus odstartoval ve čtvrtek večer ze singapurského letiště Changi. V letadle byla místa jen pro 161 pasažérů, z nichž 67 cestovalo business třídou a 94 třídou premium economy. Menší počet sedadel měl poskytnout cestujícím větší prostor k sezení.

Společnost tímto letem obnovila populární linku na letiště v Newarku, kterou kvůli vysokým nákladům zrušila v roce 2013.

Dvoumotorové letadlo, které dorazilo do New Yorku, využívá speciální systém, jenž umožňuje spalovat o 25 procent méně paliva, než běžně spotřebují letouny podobné velikosti, uvedla společnost Airbus.

Stroj měl podle původních předpokladů přiletět do USA za necelých 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované