Hlavní obsah

Nejkrásnější žena světa a výročí Rychlých šípů

Den očima editora Pavla Lochaře s datem 17. prosince 2018.Video: Pavel Lochař, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 17. prosince 2018, které zaujaly editora Pavla Lochaře.

Článek

Přesně na den před 80 lety svět poznal Rychlé šípy. První příběh Jaroslava Foglara a výtvarníka Jana Fischera vyšel 17. prosince 1938 jako komiks v časopise Mladý hlasatel. Mirek Dušín tehdy zachránil Jarku Metelku. Přes několik zákazů příběhy o partě pěti kluků přetrvaly dodnes a chystají se nové příběhy plné dobrodružství, férového jednání a přátelství.

A když už jsme u vzpomínání a ilustrací, tak na dnešek vychází ještě jedno výročí. Přesně před 131 lety se narodil spisovatel, ilustrátor a malíř Josef Lada. Vytvořil 400 obrazů a 15 tisíc ilustrací. Kdo by nemiloval kocoura Mikeše nebo obrázky zasněžených Hrusic. Škoda jen, že jediný sníh, který o Vánocích máme, je ten Ladův.

Nejkrásnější ženou světa je 24letá Catriona Elisa Grayová z Filipín. V thajském Bangkoku předstihla soupeřky z Venezuely a Jihoafrické republiky. O titul Miss Universe 2018 bojovalo 94 krásek z celého světa. Česká Miss Lea Šteflíčková se do finálové dvacítky nedostala.

Fandové železnice a veřejné dopravy se baví novým videem, které koluje na internetu. Vytvořil ho pražský koordinátor dopravy a upozorňuje na noční cestování z metropole do středních Čech. Na tom by nebylo až tak nic výjimečného, kdyby tím vlakem nejeli, volně řečeno, jen opilci a ženy z milostných schůzek. Na pracující do noci ROPID trochu zapomněl.

Reklama

Související témata:

Doporučované