Hlavní obsah

„Nejtěžší disciplína? Uvařit českou desítku,“ říká ředitel Staropramenu

„Europivo? Já jsem vystudovaný sládek a tenhle termín jsme se ve škole neučili,“ říká Petr Kovařík v prvním díle pořadu Byznys zblízka.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

V pravidelném pořadu Byznys zblízka vám každý týden krok po kroku ukážeme, jak vznikají věci, které Česko proslavily ve světě – a jejich výrobu si sami vyzkoušíme. Tentokrát vaříme pivo.

Článek

Generální ředitel Pivovarů Staropramen Petr Kovařík v našem studiu doplní, jak se pozná dobrý sládek a kolik by toho měl mít „nadegustováno“. A odpoví i na otázku, jestli se v Česku bude už brzo prodávat víc nealkoholického piva než toho tradičního.

„Dobrého sládka poznáte podle toho, že umí uvařit perfektní českou desítku, což je nejtěžší disciplína. Všeho tam máte o dvacet procent míň a každá chyba se v desítce víckrát projeví. Když se vám tam něco nepovede, každý to hned pozná,“ dodává Kovařík.

Pokračování pořadu Byznys zblízka a v něm rozhovor se šéfem Pivovarů Staropramen.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Doporučované