Hlavní obsah

Největší pražské cvičení. Policie na Andělu v noci nacvičovala opatření při teroristickém útoku

Záběry z protiteroristického cvičení v Praze.Video: Vojtěch Gibiš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská policie spolu se záchranáři včera v noci nacvičovala v obchodním centru na Smíchově opatření při teroristickému útoku. Část cvičení bylo i ve Fakultní nemocnici v Motole. Podle policie šlo o největší taktické cvičení, které pražské policejní ředitelství pořádalo.

Článek

Policie na plánované cvičení upozornila už v minulém týdnu, chtěla tím předejít zmatku u veřejnosti. V Praze na Smíchově, konkrétně u zastávky Anděl, se bude dnes kolem 00:30 pohybovat větší počet figurantů i příslušníků složek integrovaného záchranného systému, informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Větší část cvičení se odehrála přímo v nákupním centru, některé úkony se ale uskutečnily na veřejně přístupných místech. Hlídali je strážníci, prostory také byly řádně označeny.

Další část cvičení se uskutečnila v motolské nemocnici, kde byl nastaven traumaplán odpovídající situaci. Všichni „zranění“ byli do nemocnice ze Smíchova převezeni.

Kromě policistů, hasičů a záchranářů se cvičení účastnili i zaměstnanci magistrátu, dopravního podniku a také příslušníci městské policie.

Na akci se ukázal i ministr vnitra Jan Hamáček a pražský primátor Zdeněk Hřib. Na záběry ze samotného cvičení se můžete podívat ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované