Hlavní obsah

Neymar si ničí pověst přehnaným simulováním. Fotbalový svět se mu teď vysmívá

Neymar si přehnaným simulováním kazí pověst.Video: Karolína Bulisová, SNTV, Reuters

 

Reklama

Brazílie porazila Mexiko v osmifinále fotbalového MS 2:0. Velký podíl na tom měl i útočník Neymar. Jenže spíš než jeho góly teď svět řeší jeho simulování. Zejména pak moment, kdy po zákroku Layúna Neymar vypadal, že umírá.

Článek

Na šampionátu v Rusku je Neymar bez debat největším tahounem brazilského výběru. Jenže útočník PSG opět ukazuje, proč ho část fotbalových fanoušků nemůže vystát. Skoro v každém zápase simuluje, včera ale rozhořčil mnohem víc fanoušků než obvykle.

Momentem, který Neymar příliš nezvládl, byl incident z druhého poločasu. V 71. minutě seděl Neymar na trávníku za pomezní čarou. Mexický záložník Miguel Layún přišel k Neymarovi a přišlápl mu pravý kotník. Jenže ze záznamu bylo zřejmé, že zákrok nebyl tak závažný, jak Neymar zareagoval. Brazilský útočník reagoval, jako kdyby umíral. Svíjel se a úpěl na trávníku, dokonce se i kutálel.

Asi pochopitelně rozhořčil šestadvacetiletý Brazilec trenéra Mexičanů. Juan Martin Osorio celý moment zkritizoval už na pozápasové tiskové konferenci.

„Myslím, že jsme většinu času kontrolovali hru. Ale bohužel jsme ztratili hodně času kvůli jednomu hráči. Podle mě to je doopravdy ostudou pro fotbal,” poznamenal Osorio.

Ke kritice Neymara se přidal i bývalý anglický fotbalista Alan Shearer. „Neymare proboha přestaň s tím. Máme toho po krk,“ posteskl si bývalý útočník. „O jeho fotbalových schopnostech nelze pochybovat. Ale když se v agónii válí po zemi, tak je to doopravdy k pláči. Nechápu, proč to má zapotřebí,” divil se Shearer.

„Světový šampionát je doopravdy báječný. Ale simulující hráči ho kazí,” dodal Shearer.

Komentáře směrem k Neymarovi si neodpustil ani další bývalý hráč Albionu Gary Lineker. Podle něj má Neymar nejnižší práh bolesti ze všech hráčů na MS v Rusku.

Pozadu nezůstali ani fotbaloví fanoušci na internetu. Sociální sítě bezprostředně po incidentu začali plnit fotkami a videi, ve kterých si z Neymara utahují.

Reklama

Doporučované