Hlavní obsah

Ota Balage o výročí skupiny BSP: Náctileté na našich koncertech nehledejte

Ota Balage hostem ve studiu Slavných: O BSP i nových projektech, do kterých se muzikant pouští.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hudební umělec Ota Balage se stále považuje za mladého kluka, který má na všechno čas. V rozhovoru v pořadu Slavní se rozpovídal o známém hudebním uskupení BSP i o nových projektech, které na tento rok chystá. Zmínil i změnu režimu práce. Do svých 45 let byl nejvíce produktivní pouze v noci a přes den spal. To se ale změnilo ve chvíli, kdy začal učit.

Článek

Od dvaceti let se věnuje hudbě – a je za to velmi rád. Ota Balage aktuálně složil hudbu k divadelnímu představení , které má za sebou premiéru v Divadle Ungelt.

„Když chci něco dělat, tak položím ruce na klávesy a začnu hrát. Buď z toho něco vyleze nebo ne,” prozradil Ota Balage, člen hudebního uskupení BSP.

Spolu se zpěvákem Kamilem Střihavkou a kytaristou Michalem Pavlíčkem letos slaví jubileum – 25 let od založení kapely. „K oslavě našeho výročí jsme hráli celé léto na festivalech, koncertujeme také přes zimu a na rok 2019 jsme se domluvili, že vydáme 3. desku BSP,” prozradil úspěšný hudebník.

„V 90. letech jsme si vybudovali cílovou skupinu, která na nás chodí doteď a pořád máme vyprodáno. Občas se k nim připojí jejich děti a jdou s nimi na koncert. Ale že bych viděl nějaké náctileté na svých koncertech, to ne. My už moderně ani hrát nechceme. Chceme hrát tak jako v roce 1994, protože je to prostě takový zemitý rock, pop a rock ‚n‘ roll,” dodal Balage.

Umělec má ale ještě jednu srdeční záležitost. A tou je hudební seskupení Balage Band. Jaké plány s ním má? Podrobnosti v úvodním videu, které je součástí magazínu Slavní. Slavné můžete sledovat v Televizi Seznam každou neděli od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:
BSP

Doporučované