Hlavní obsah

Paroubkovi se opět sešli u soudu kvůli rozvodu a příjmům expremiéra

Paroubek od začátku odmítá, že by měl jakékoliv nelegální příjmy.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Soud musí v rámci rozvodového sporu najít odpověď na otázku, zda Jiří Paroubek měl v minulosti nelegální příjmy, na něž poukázala jeho druhá manželka.

Článek

Majetek bývalého předsedy vlády a sociální demokracie Jiřího Paroubka začal řešit Obvodní soud pro Prahu 5. Musí totiž v rámci rozvodového sporu s manželkou Petrou najít odpověď na otázku, zda Paroubek měl či neměl rozsáhlé utajené příjmy.

Na ně poukázala loni v pořadu Výzva v Televizi Seznam Paroubkova druhá manželka Petra.

Po neoficiálním Paroubkově majetku musí soud pátrat.

Řekla, že je schopna tuto skutečnost doložit. Zejména upozorňovala na to, jak jako rodina utráceli a že na to nemohly stačit ani oficiální příjmy premiéra. Paroubková teď po soudu chce, aby úměrně údajným příjmům upravil i výživné, které bývalý premiér platí na jejich dceru.

Aby se obvodní soud příjmy bývalého premiéra zabýval, nařídil odvolací Městský soud v Praze.

Video: Výzva s Petrou Paroubkovou

Patra Paroubková ve Výzvě Jiřího Kubíka.Video: Jiří Kubík, Seznam Zprávy

Oba rozvádějící se manželé se u soudu ve středu potkali krátce před začátkem jednání v devět hodin ráno. Zatímco jejich advokáti se zdravili a podávali si ruce, Paroubkovi na sebe nepromluvili.

Jiří Paroubek od začátku odmítá, že by nelegální příjmy měl. „Platím deset tisíc korun měsíčně. Plus ještě čtyři tisíce na spoření. To je, myslím, až dost," řekl pak u soudu novinářům. Od začátku odmítá, že by jakékoliv nelegální příjmy měl.

Protože soud probíral citlivé osobní informace z rodinného života, probíhalo celé jednání s vyloučením veřejnosti. Novináři museli zůstat na chodbě.

„Manželka se mě za poslední rok a půl pokusila pětkrát kriminalizovat. Čekám, že to bude zkoušet dál," řekl pak expremiér po jednání, které skončilo hodinu po poledni.

Petra Paroubková ještě před koncem soudního jednání rychle a beze slov justiční budovu opustila.

„Odešla dříve ze zdravotních důvodů, soud s tím souhlasil,“ uvedl poté její advokát.

Soud jednání odročil. Už příští týden by prý měl vyhlásit rozhodnutí, zda nějak upraví péči o dceru Paroubkových. Pokud jde o výši výživného, nejspíš ještě nařídí další dokazování.

Reklama

Související témata:

Doporučované