Hlavní obsah

Pavel Cyprich moderoval historicky první zprávy Televize Seznam. Časopis psal už jako školák

Pavel je zkušený novinář, i přesto má stále trému. Je prý k něčemu dobrá. Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pavel Cyprich je moderátorem večerních zpráv Televize Seznam a autor pořadu Datažurnál. Když mu po práci zbude chvilka volného času, rád si zaběhá. Absolvoval dokonce půlmaratony nebo závod Spartan Race.

Článek

Když nepracuje, neběhá, nebo nečte nějakou pěknou knihu, vyráží na výlety. „Když to jde, což je tak jednou za dva roky, udělám nějaký větší cestovatelský výlet. Motivuje mě to, upínám se na to a těším se, že poznám něco jiného,” říká Pavel Cyprich.

Větší cesty má za sebou Pavel tři. Srí Lanku, Filipíny a poslední byla Kambodža. Cestovat může i díky práci. „Jedna z nejzajímavějších cest byla po Polsku s americkou armádou. Loni jsem byl v Silicon Valley a posledně to byla Korea, kde jsme byli kouknout na začátek olympiády,” vypráví Pavel.

Právě Pavel Cyprich měl na starosti historicky první přehled zpráv na Televizi Seznam, to bylo v lednu. „Musím říct, že jsem byl vyděšený z toho, co mě čeká,” směje se. Od prvních zpráv už uplynula dlouhá doba a nebylo jich málo, i přesto má Pavel Cyprich pořád trému. S novinařinou začal už na střední škole. Svůj časopis měl ale už ve třetí třídě. Jmenoval se Lupa.

„Na novinařině mě baví nejvíc sbírání informací a jejich předávání lidem dál. To je podle mě to nejhezčí. A potkávání se se spoustou zajímavých lidí a diskutování s nimi. To je, proč mě to baví nejvíc.”

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované