Hlavní obsah

Pistolnice Kvitová odletěla do Singapuru. Povedenou sezonu chce korunovat na Turnaji mistryň

Petra Kvitová se před odletem připravovala v Praze pod vedením trenéra Jiřího Vaňka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová strávila poslední dva týdny v Praze. Pod vedením svého trenérského týmu se připravovala na Turnaj mistryň.

Článek

Osmadvacetiletá česká tenistka se na závěrečný turnaj sezony pro nejlepších osm hráček probojovala pošesté v kariéře. V roce 2011 dokonce Turnaj mistryň ovládla, když si poradila ve finále s Viktorií Azarenkovou.

„Je to samozřejmě jiné než mé předchozí účasti. Po mém návratu na kurty to vnímám odlišně, účast na takové akci je pro hráčku vždycky prestižní, ale po letošní sezoně je to pro mě opravdu třešnička na dortu,“ přiznává Petra Kvitová.

V případě postupu Karolíny Plíškové, která o účast bude bojovat v tomto týdnu v Moskvě, nastoupí v Singapuru hned sedm českých tenistek. Kromě singlistek Kvitové s Plíškovou také deblistky Krejčíková, Siniaková, Sestini Hlaváčková, Strýcová a Peschkeová.

„Bude tam víceméně celý náš fedcupový tým, což je velký úspěch pro tak malou zemi. Je to fajn, že se nás tam sejde tolik, obzvlášť s přihlédnutím k nadcházejícímu fedcupovému finále,“ myslí si Kvitová. Ve finále ženské týmové soutěže vyzvou Češky o víkendu 10. až 11. listopadu v O2 areně hráčky Spojených států amerických.

Majitelku pěti letošních turnajových titulů a současnou sedmou hráčku světa doprovodí do Singapuru její kouč Jiří Vaněk, který má za sebou na Turnaji mistryň jednu účast ještě z doby, kdy vedl Karolínu Plíškovou. „Petra bude samozřejmě patřit mezi favoritky, ale to v tomto případě platí o každé hráčce. Nebude tam Serena a Petra je podle mě druhou největší pistolnicí. Když si najde svůj správný rytmus, tak už několikrát letos dokázala, že může porazit kohokoliv. Naopak jsme také ale byli několikrát svědky toho, že když není ve své pohodě, tak může také prohrát s kýmkoliv,“ dodává Jiří Vaněk.

Reklama

Související témata:

Doporučované