Hlavní obsah

Plekanec ze zapsal mezi elitu NHL. Odehrál 1 000. zápas, a navíc dal gól

Tomáš Plekanec odehrál v NHL 1 000. zápas.Video: Lucie Hrdličková, Profimedia.cz

 

Reklama

Hokejový útočník Tomáš Plekanec jako jedenáctý český hokejista nastoupil k 1 000. zápasu v NHL. Utkání proti Detroitu navíc završil první trefou v sezoně, čímž pomohl Montrealu k vítězství 7:3 a byl oceněn jako největší hvězda večera.

Článek

Plekanec se 1 000. startem v NHL zařadil do vybrané společnosti českých hráčů, kterým s číslovkou 1 733 vévodí Jaromír Jágr. Druhé místo drží s 1 395 starty Roman Hamrlík, třetí Robert Holík s 1 314.

„Chtěl jsem, aby to co nejrychleji uteklo a mohli jsme hrát. Samozřejmě to ale bylo úžasné, vychutnal jsem si to. Emoce příliš neprojevuji. Vím, že je to úspěch a že ho po konci kariéry ocením, ale teď se soustředím na hru,“ řekl střední útočník, který se dočkal i ovací ve stoje.

Plekanec na hranici 1 000 utkání dosáhl jako 13. hráč mezi aktivními hokejisty a celkově jako 324. v historii ligy. Po Henrim Richardovi, Larrym Robinsonovi a Alexeji Kovaljovovi se Plekanec navíc stal čtvrtým hráčem v dějinách kanadského klubu, který ve svém 1 000. duelu skóroval.

Pětatřicetiletý Plekanec v NHL debutoval v sezoně 2003/04. S výjimkou krátkého působení v Torontu v minulém ročníku, kde odehrál 17 zápasů v základní části a dalších sedm v play-off, strávil celou kariéru v Montrealu. Držitel jedné stříbrné a dvou bronzových medailí z mistrovství světa má v NHL na kontě 608 bodů za 233 branek a 375 nahrávek.

Reklama

Související témata:

Doporučované