Hlavní obsah

Po grandslamovém triumfu obří smlouva s Adidasem. Ósakaová se zařadí mezi nejlépe placené sportovkyně

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Naomi Ósakaová si svým triumfem na US Open kromě sportovního úspěchu připsala také jeden obchodní zářez. Na spadnutí je její sponzorská smlouva se značkou sportovního oblečení Adidas, která nemá ve světě ženského tenisu obdoby.

Článek

Dvacetiletá vycházející hvězda už smlouvu s německým koncernem v současné době má, nyní by však mělo dojít k jejímu výraznému vylepšení. Na konci letošního roku vyprší její smlouva s Adidasem, díky které si momentálně vydělá šestimístnou sumu v dolarech.

V nejbližších hodinách by Naomi Ósakaová měla podle různých zdrojů podepsat se stejnou společností kontrakt, jehož výše se pohybuje v rozmezí od 8,5 do 10 milionů amerických dolarů za rok.

Pokud Ósakaová opravdu podepíše smlouvu v této výši, přepíše historii. Žádná jiná sportovkyně v dějinách nepodepsala s Adidasem v minulosti vyšší kontrakt. Japonská tenistka se také vyšvihne na nejvyšší pozice v žebříčku magazínu Forbes nejlépe placených sportovkyň světa.

Nicméně nejlépe placenou současnou tenistkou na okruhu zůstane i nadále její soupeřka z finále US Open Serena Williamsová, které běží gigantická smlouva se značkou Nike. Redakce The New York Post navíc uvedla, že momentálně sedmá hráčka světa se chystá podepsat kontrakt také s významnou světovou automobilkou, která by příjmy Ósakaové ještě zvýšila.

Reklama

Související témata:

Doporučované