Hlavní obsah

Rasismus po posledních volbách narůstá. Dětem nadávají do imigrantů a čmoudů, varuje zpěvák Ben Cristovao

V Česku se po volbách šíří rasismus. Sám to zažívám, upozorňuje zpěvák Ben Cristovao.Video: Jindřich Šídlo, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přinášíme vám první z exkluzivních rozhovorů Televize Seznam z letních hudebních festivalů. Jindřich Šídlo mluvil se zpěvákem Benem Cristovao o zvratech v jeho kariéře i české nesnášenlivosti.

Článek

Porotce letošní SuperStar si hudební show sám před několika roky prošel a dobře ví, co soutěžící prožívají. V rozhovoru na festivalu Aerodrome v Panenském Týnci přiznal, že si v roce 2009 tak trochu dělal v SuperStar legraci.

„Pro všechny ostatní to určitě byla sranda. Byl jsem sedmý, to bylo vysoce nad plán. Šel jsem tam původně tančit,“ vzpomíná.

Jeho hudební kariéra snadná nebyla. Na první videoklipy si dokonce musel půjčit. Pak ale přišel obrat. „Zkusil jsem psát rapové věci. Lidi to chytlo. Přišli na mě poprvé lidé, protože se jim líbila moje hudba,“ říká.

Kvůli jeho původu (matka pochází z Čech a otec z Angoly) se na Bena obracejí s prosbou o radu fanoušci, kteří sami zažívají nenávistné útoky. „Píšou mi děti všech různých národností. Nadávají jim do imigrantů, jsou to děcka, která vyrůstají v Čechách. Nadávají jim, protože mají jinou barvu. Je to rasismus, který narůstá po posledních volbách,“ říká.

Co sám jako dítě kvůli svému původu zažíval? Co radí těm, kteří mu píšou o pomoc? A jak těžké je dnes prorazit na hudební scéně? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Týnec

Doporučované