Hlavní obsah

Poboček Kaufland je za letošní rok víc, společnost to stálo tři miliardy korun

Nově byly letos otevřeny prodejny v Kuřimi, Šternberku, Teplicích a Praze-Hloubětíně.Video: Karolína Štuková, Youtube.com

 

Reklama

Obchodní řetězec Kaufland letos investoval do výstavby a modernizace prodejen v ČR 120 milionů eur. To je více než 3 miliardy korun.

Článek

Společnost otevřela čtyři nové prodejny a sedm stávajících zmodernizovala. Celkem tak provozuje 132 obchodních domů. Firma to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě. V expanzi pokračují v Česku i další obchodní řetězce.

Nově byly letos otevřeny prodejny v Kuřimi, Šternberku, Teplicích a Praze-Hloubětíně. „Při výstavbě nových prodejen klademe důraz na jejich ekologickou stránku. Moderní technologická řešení nám umožňují například efektivně snižovat množství CO2 či zpětně získávat teplo rekuperačními jednotkami,“ uvedla mluvčí společnosti Renata Maierl.

Santa Claus poráží Mikuláše 2:1. V předvánočních letácích českých obchodů

Kromě nové výstavby Kaufland letos také několik prodejen zmodernizoval. Rekonstrukcí prošly prodejny v Kolíně, Jablonci nad Nisou, Karviné, Ústí nad Labem, Hodoníně, Blansku a také největší česká prodejna společnosti na pražském Vypichu.

Tržby Kauflandu klesly ve finančním roce 2016/2017 o dvě procenta na 57 miliard korun. Zisk společnosti před zdaněním se snížil o pět procent na 1,97 miliardy korun.

Kaufland je největším tuzemským obchodním řetězcem z hlediska výše tržeb. Mezi další patří Tesco, Lidl, Globus, Penny či Makro. Konkurenční Billa v ČR investovala přes půl miliardy korun. Letos otevřela osm obchodů, stejný počet prošel rozsáhlou rekonstrukcí. V příštím roce plánuje firma otevřít 12 nových prodejen. Lidl letos plánoval otevřít celkem šest obchodů. Nový hypermarket Globus by mohl vyrůst v Kladně na Růžovém poli. Také diskonty Penny Market pokračují v expanzi, již dříve uvedly, že letos chtějí otevřít osm až deset nových prodejen.

Reklama

Doporučované