Hlavní obsah

Policisté zatkli muže, který měl pořezat tenistku Kvitovou

Foto: Týdeník Policie

Podoba muže, který napadl Petru Kvitovou.

Reklama

Policie zadržela muže, který na konci roku 2016 přepadl a pořezal českou tenistku Petru Kvitovou. Informovala o tom Česká televize.

Článek

Podezřelý muž má podle České televize vazby na olomouckou drogovou scénu a policie ho prověřovala po lednovém anonymním upozornění. V minulosti byl prý vyšetřován kvůli útokům na seniory. Petra Kvitová pachatele v posledních dnech identifikovala, uvedla ČT.

Kvitovou neznámý útočník přepadl 20. května 2016. Pořezal ji na levé ruce, kterou hraje. Tenistka krátce po útoku necítila prsty, po několikahodinové operaci se jí cit do ruky vrátil, následky ale ponese do konce svého života.

Policie odmítla případ blíže komentovat. Vyjádřila se však prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter, kde potvrdila, že případ byl před pár měsíci znovu otevřen.

„Vzhledem k probíhajícímu prověřování nemůžeme uvolnit jakékoliv informace, jelikož by mohly ohrozit celé trestní řízení,“ dodali policisté prostřednictvím Twitteru a zároveň požádali o klid na svoji práci.

Na nejvyšší tenisovou úroveň se Kvitová vrátila v červnu 2017. Na antukovém French Open tehdy prošla do druhého kola. Díky povedenému vstupu do letošního ročníku se Kvitová vrátila mezi desítku nejlepších tenistek světa.

„Občas mám vlny. Někdy si tenis užívám a někdy tolik ne. Každopádně od chvíle, kdy jsem se k tenisu vrátila, je to lepší,“ řekla Kvitová minulý týden po návratu ze španělského Madridu, kde se po vítězném turnaji dostala na osmé místo žebříčku.

Reklama

Související témata:

Doporučované