Hlavní obsah

Pořád mám před očima, jak se silnice hroutí, líčí prvoligový fotbalista. Přežil zřícení mostu v Janově

Jeho auto sevřely sutiny. Takhle popisuje tragédii janovského mostu.Video: Reuters

 

Reklama

Jeho auto sevřely sutiny, přesto neztratil vědomí a dokázal si přivolat záchranu. Agentura Reuters přinesla rozhovor italské televize Repubblica TV s Davidem Capellem, který přežil pád ze zříceného mostu v Janově.

Článek

„Zavolal jsem hasiče, popsal jsem jim, co se děje, a řekl, ať pro mě přijdou. Potom jsem zavolal své rodině,” popsal Capello, bývalý prvoligový fotbalista, momenty bezprostředně po zřícení mostu. Obraz padajícího mostu z paměti podle svých slov jen tak nevymaže.

„Pořád vidím před očima, jak se silnice zřítila. Provoz byl docela silný. Pořád nedokážu pochopit, že se něco takového stalo v Itálii,“ řekl.

Přímý přenos: záchranáří dál pročesávají trosky mostu.Video: AP

Capellovo auto se po zhroucení mostu dostalo mezi sutiny, které ho sevřely. „Kdybyste to auto viděli... Stála při mě svatá Barbora. Byl to zázrak,” okomentoval své přežití.

Dálniční most Morandi se poblíž Janova zřítil v úterý. Podle poslední bilance při nehodě zemřelo dvaačtyřicet lidí, další jsou podle úřadů stále pohřešováni. Lékařskou pomoc potřebovalo přibližně dvacet zraněných.

Třiatřicetiletý Capello v minulosti působi jako profesionální fotbalista, zahrál si i v nejvyšší italské soutěži Seria A a třikrát reprezentoval Itálii ve výběru dvacetiletých. Po konci fotbalové kariéry začal pracovat jako hasič.

Reklama

Související témata:

Doporučované