Hlavní obsah

Přání přímo z nebe. Bůh prý chce, aby si americký duchovní pořídil čtvrtý soukromý letoun

Duchovní chce příspěvek na soukromý letoun od svých stoupenců.Video: Youtube.com

 

Reklama

Známý americký evangelikální duchovní pastýř a televizní kazatel Jesse Duplantis dostal tak trochu netradiční úkol. Sám Ježíš ho prý požádal, aby si koupil nové soukromé letadlo. Zaplatit ho mají jeho stoupenci.

Článek

Proslulý evangelikální televizní kazatel Jesse Duplantis z Louisiany dostal prý přímo od Boha žádost, aby si pořídil nový soukromý letoun Dassault Falcon 7X. Tvrdí, že důvodem je to, aby se rychleji dopravil ke svým stoupencům a mohl oslovit svým kázáním více lidí po celém světě.

Pastor nyní prosí své následovníky o příspěvek. K pořízení nového, v řadě již čtvrtého soukromého letounu, potřebuje asi 54 milionů amerických dolarů (téměř 1,2 miliardy korun).

V nedávno zveřejněném videu v rámci své show This Week with Jesse Duplantis říká, že ho nové letadlo dostane doslova i obrazně blíže k Pánu. „Věřím, že kdyby dnes Ježíš žil na Zemi, nebude jezdit na oslovi,” říká Duplantis ve videu.

Jesse Duplantis je známým šiřitelem evangelia. Podle jeho učení je pozemské bohatství znamením přízně boží. Jeho organizace Jesse Duplantis Ministries s centrálou v Destrehanu v Louisianě má díky televiznímu programu, časopisům a webovému obsahu globální dosah. Duchovní má na svém Facebooku více než 700 tisíc stoupenců.

Zástupci konzervativních křesťanů přání Duplantise kritizují na webu faithwire.com. Podle nich by se Ježíš nikdy žádným způsobem takto nepovyšoval nad ostatní.

Reklama

Související témata:

Doporučované