Hlavní obsah

Pražská burza dál posílila, dařilo se ČEZ a Erste Bank

Rozhovor s Lukášem Kovandou, hlavním ekonomem CZECHFUND o vývoji inflace v ČR.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražská burza dál posílila, index PX dnes vzrostl o čtvrt procenta na 1061,89 bodu. Nahoru ho táhly především energetická společnost ČEZ a Erste Bank. České bankovní emise či telekomunikační firma O2 naopak mírně ztrácely.

Článek

„Objem obchodů v hlavní části dne byl opět podprůměrný, když podobně jako včera (v pondělí) byla zobchodována pouze polovina průměrného ročního objemu,“ podotkl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Nejvíce se dnes dařilo akciím Erste Bank, které si polepšily zhruba o procento na 835 korun. Cenné papíry ČEZ získaly 0,82 procenta na 550 korun. Z dalších emisí si mírné zisky připsaly už jen mediální společnost CME a pojišťovna VIG.

Naopak nejhůře si dnes vedly cenné papíry Kofoly, odepsaly 0,69 procenta na 289 korun. Přes půl procenta ztratily akcie Komerční banky a textilky PFNonwovens, zlevnily na 901 Kč, respektive 748 Kč. O necelých půl procenta na 67,40 Kč klesly i cenné papíry likérky Stock. Operátor O2 dnes přišel o zhruba dvě desetiny procenta a Moneta Money Bank o 0,13 procenta.

Na pondělních hodnotách stagnovaly cenné papíry technologické společnosti Avast a tabákové Philip Morris.

Koruna dnes na květnové zrychlení inflace nakonec nereagovala a den zakončila beze změny na 25,62 Kč/EUR. Vůči dolaru nepatrně zpevnila na 22,64 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Reklama

Doporučované