Hlavní obsah

Předpověď počasí: Do konce týdne bude kolem nuly, meteorologové vydali varování

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Do konce týdne budou teploty kolem bodu mrazu. Sníh však nevydrží a v následujícím týdnu se oteplí. Hydrometeorologický úřad vydal varování, od večera budou i ve středních a nižších polohách namrzat silnice a chodníky.

Článek

Do neděle nás čeká série chladnějších dnů, teploty se budou v noci pohybovat mezi –3 až –5 stupni Celsia, přes den se pak vyšplhají slabě nad nulu. Sníh však pravděpodobně nevydrží.

V sobotu lze očekávat od severovýchodu srážkový jazyk, který přinese srážky pouze na východě našeho území. Obloha po celý týden tak bude stále zatažená.

V pondělí pak přijde jihozápadní proudění, které s sebou přinese vlhký teplý vzduch. Toto počasí zřejmě vydrží až do vánočních svátků, proto s nejvyšší pravděpodobností budou Vánoce bez sněhu s relativně vysokými teplotami.

Český hydrometeorologický ústav ve středu vydal varování, na silnicích a chodnících v nižších a středních polohách v Česku se totiž na mokrém povrchu bude večer vlivem studeného vzduchu tvořit náledí a na částečně roztátém sněhu zmrazky. Varování meteorologů platí pro všechny kraje až do čtvrtečního rána.

Reklama

Související témata:

Doporučované