Hlavní obsah

Předseda EK Juncker se na summitu NATO potácel, opilý prý nebyl

Jean-Claude Juncker měl problém s rovnováhou. Podívejte se, jak se vítal například s českým prezidentem Milošem Zemanem.Video: Johana Trešlová, AP

 

Reklama

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker na závěrečném gala summitu v Bruselu vrávoral a několikrát mu museli s udržením rovnováhy asistovat i přítomní státníci. Podle Junckera nešlo o opilost, nýbrž o zánět sedacího nervu.

Článek

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker na závěrečném ceremoniálu summitu NATO v Bruselu vrávoral. Během akce ho průběžně podpíralo i několik světových státníků. Juncker během gala summitu několikrát ztratil rovnováhu a měl potíže i se scházením a vycházením schodů. Při procházení se musel opřít například o prezidenty Finska a Ukrajiny, aby neupadl. Na pomoc Junckerovi přispěchal i nizozemský ministerský předseda Mark Rutte.

Juncker později vyloučil, že by byl opilý. Řekl, že trpí zánětem sedacího nervu, který mu příležitostně způsobuje problémy s rovnováhou. Portugalský premiér António Costa pak přisvědčil, že si Juncker opakovaně stěžoval na bolest zad.

Podle vyjádření mluvčího Evropské komise Margaritise Schinase postihl Junckera během zakončení summitu „velmi bolestivý záchvat ischias, doprovázený křečemi”. Schinas dále uvedl, že se předseda Evropské komise již cítí lépe a pokračuje ve svém programu. Podrobnosti o případném lékařském zákroku, který by mohl Junckerovy obtíže vyřešit, Schinas neposkytl.

Juncker o svých zdravotních problémech promluvil již před časem v irském parlamentu, protože již tenkrát ho mnozí podezřívali z opilosti. „Raději bych byl opilý,” poznamenal tehdy Juncker.

Reklama

Doporučované