Hlavní obsah

Přijede Chelsea, je to splněný sen, shodují se slávisté po losu Evropské ligy

Záložník Miroslav Stoch a trenér Jindřich Trpišovský se vyjádřili k losu čtvrtfinále Evropské ligy.Video: David Janeczek

 

Reklama

Fotbalová Slavia píše v probíhající sezoně úspěšnou kapitolu klubových dějin. Tým Jindřicha Trpišovského v Evropské lize postoupil do čtvrtfinále, ve kterém narazí na londýnskou Chelsea. Tady jsou bezprostřední reakce slávistů.

Článek

Fotbalová Slavia se po příchodu čínských investorů vyhrabala ze suterénu českého fotbalu až mezi evropskou elitu. Tým kouče Jindřicha Trpišovského dokázal postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy přes španělskou Sevillu po výsledcích 2:2 a 4:3. Mimochodem Slavia přešla přes nejúspěšnější tým historie Evropské ligy.

Dnešní los ve švýcarském Nynou přisoudil Slavii londýnskou Chelsea, tedy zřejmě vůbec nejsilnějšího soupeře z konkurence Neapole, Villarealu, Valencie, Frankfurtu, Benfiky Lisabon, Arsenalu a Chelsea.

„Pro mě osobně je to fantastický soupeř. Vyšel mi tip, koho bychom mohli dostat. Je to top tým,“ nechal se slyšet bezprostředně po losu Miroslav Stoch, tedy hráč, který za Chelsea dokonce čtyřikrát nastoupil v Premier League.

Stejně jako Stoch si Chelsea přál i kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Je to první volba, kterou jsme všichni chtěli. S realizačním týmem jsme se vždy přáli podívat do Anglie, takže to beru jako odměnu pro všechny slávisty. Už nikdo nikdy nevymaže, že tady byla Chelsea a hrála v Edenu.“

O tom, že je Chelsea v tomto duelu naprostým favoritem, svědčí i více než dvacektrát dražší kádr londýnského celku oproti tomu sešívanému. Úvodní zápas se hraje 11. dubna v Edenu, odveta je v plánu o týden později na Stamford Bridge.

A Televize Seznam vám v mezidobí dvojzápasu Slavie-Chelsea nabídne duel londýnského klubu v Premier League. Konkrétně souboj Liverpoolu s Chelsea, který je naplánován na neděli 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Doporučované