Hlavní obsah

Primátor draží sako, nejbohatší člověk světa chce dobýt Měsíc a začíná hokejový šampionát

Den očima Petra Juny.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z pátku 10. května vybíral redaktor Petr Juna.

Článek

Na Slovensku dnes začalo další mistrovství světa v hokeji. Výběr trenéra Miloše Říhy se letos pokusí vylepšit reputaci z posledních let, kdy jsme skončili nejlépe čtvrtí. Národní tým v pátek večer odehraje své první utkání prot Švédsku, v sobotu proti němu nastoupí reprezentace Norska.

Primátor hlavního města Zdeňek Hřib se rozhodl vydražit své béžové sako, které nosil při předvolební kampani. Výtěžek z aukce má jít na podporu takzvaných pirátských gulášů, kdy dobrovolníci zdarma vaří pro lidi bez domova.

Odsouzený exposlanec ČSSD Petr Wolf se skrývá v Paraguayi. Wolfa, kterého soud uznal vinným z podvedení Ministerstva životního prostředí svými nepřesnými a lživými informacemi, našla v jihoamerické zemi česká policie. Wolf a jeho manželka v letech 2005 a 2007 čerpali dotace až ve výši 11 milionů korun.

Nejbohatší muž planety míří na Měsíc. Zakladatel Amazonu Jeff Bezos oznámil, že se svojí společností Blue Origin chystá modul pro přistání na Měsíci. Návrat člověka na Měsíc plánuje na rok 2024.

Podle nejvyššího státního zástupce se v Česku nedá beztrestně objednat trestní stíhání. Pavel Zeman to dnes uvedl na webu instituce ve svém oficiálním prohlášení. Reagoval tak na slova prezidenta Miloše Zemana, premiéra Andreje Babiše i nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Všichni tři totiž v minulosti buď přímo prohlásili, nebo naznačili, že tato možnost v Česku je.

Reklama

Doporučované