Hlavní obsah

Prohledejte garáž. Mnoho Čechů v ní má ukryt poklad za 100 tisíc

Reportáž o největším autobazaru v tuzemsku z pořadu Ženský byznys.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Konkrétní příběh z Mototechny Classic, divize, ve které společnost Aures Holdings nabízí veterány a investiční ojetá auta, ukazuje, že dost Čechů má ve svých garážích ukrytý poklad. Není to tak dlouho, co majitel dostal 100 tisíc korun za starou Škodu Favorit. Auto, které ještě před pár lety nebylo prodejné, ale dnes je z něj žádaný veterán.

Článek

„Ale asi největší kuriozitou, kterou momentálně máme, je starý Jaguar z roku 1950, který prodáváme na aukci za 8 a půl milionu, to už je auto, které si složitě hledá zákazníka. Proto ho momentálně nabízíme prakticky po celém světě – včetně amerických klientů,“ říká o nejdražším nabízeném ojetém voze Petr Vaněček, provozní ředitel Aures Holdings. Společnosti, která zastřešuje třeba Mototechnu nebo AAA Auto, největší síť autobazarů u nás a lídr ve střední a východní Evropě.

To, co však Čech žádá v autobazaru nejčastěji, je úplně jinde. „My Češi jsme velmi konzervativní, to se příliš nemění. Je to Škoda Octavia, 5 let stará, za cenu tak 220 tisíc korun,“ doplňuje viceprezident společnosti Petr Vaněček.

Kolik za ni byli čeští zákazníci ochotni dát dřív, se podívejte v reportáži.

Pořad Ženský byznys s Karolínou Topolovou.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Generální ředitelka Aures Holdings Karolína Topolová byla hostem Ženského byznysu Petry Krmelové. Byznys na Seznamu vysíláme ve 14:00, 18:15 a 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované