Hlavní obsah

Průvod, který v Teplicích zahajoval lázeňskou sezonu, doprovázely desítky lidí

Ilustrační foto.

Reklama

Kostýmový průvod, který byl součástí dnešního zahájení lázeňské sezony v Teplicích, doprovázely k historické Kolostůjově kašně desítky lidí. Právě svěcením pramenů památkově chráněné fontány byla letošní 867. sezona zahájena.

Článek

Každoročně se zahajuje lázeňská sezona v Teplicích svěcením pramenů poslední květnový víkend, letos kvůli koronavirové pandemii začala o měsíc později. „Je to netradiční, my jsme nevěděli, jaká budou opatření,“ řekl dnes ČTK primátor Hynek Hanza (ODS), který oblékl kostým purkmistra.

Město zvolilo alternativní podobu slavnosti. „Snažili jsme se rozvrstvit akce do větší šíře,“ uvedl primátor. Dodal, že pět velkých pódií vystřídala dvě pódia na zámeckém nádvoří a v Šanovské mušli. „Pak je 11 v podstatě minikoncertních ploch na 11 místech předzahrádek teplických restaurací,“ dodal Hanza.

Na teplickém zámeckém náměstí jsou tradiční středověké a starověké trhy, které ladí s kostýmy účastníků průvodu. Na náměstí Svobody čekají na návštěvníky slavnosti historické vozy. Připraven je i doprovodný program, například vystoupení žongléřů či rytířské souboje.

Dobové kostýmy oblékli herci z Divadla V Pytli, role moderátora se ujal Petr Stolař, oblékl kostým šlechtice Edmunda Clary-Aldringena. Akce potrvá do neděle.

Reklama

Související témata:

Doporučované