Hlavní obsah

První z operátorů snižuje na léto ceny volání a SMS do zahraničí. Klesnou na polovinu

Změny cen se týkají Evropské unie a navíc Islandu, Lichtenštejnska a Norska.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Mobilní operátor Vodafone od 7. května sníží cenu volání do zemí EU na polovinu. Namísto dosavadních 11,50 Kč za minutu budou zákazníci platit 5,80 Kč. Cena posílané SMS se sníží z 2,52 Kč na 1,80 Kč.

Článek

Změny cen se týkají Evropské unie a navíc Islandu, Lichtenštejnska a Norska. Ceny klesnou také pro některá zámořská území, která patří pod státy Evropské unie, jako je Guadeloupe, Martinik, Francouzská Guyana a další. Změny platí jak pro firemní, tak nefiremní zákazníky Vodafonu.

„Změna tarifů souvisí s evropskou regulací, ale Vodafone navíc snižuje ceny i pro firemní zákazníky, kterých se regulace netýká. Ceny snižujeme všem s předstihem a rozšiřujeme seznam států, pro které je možné využít balíčky volných minut,“ sdělil Ondřej Luštinec z tiskového oddělení.

Babiš volá po větší regulaci trhu s mobilními daty

První 5G smartphone je na světě. V Jižní Koreji ho představil Samsung, přináší i další vylepšení

Konkurenční O2 v současnosti nabízí volání na Slovensko za 11,90 Kč a do ostatních zemí za 24,90 Kč. V rámci balíčku Chytré volání do zahraničí za 199 Kč měsíčně vyjde cena hovoru do celého světa na 3,50 Kč za minutu a na Slovensko uživatel za volání neplatí.

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků.

Reklama

Doporučované