Hlavní obsah

Půl roku od bitky na Zemanově štábu. Jak úřady vyřešily strkanici příznivců prezidenta s novináři?

Reportéři Seznamu: Prokop Vodrážka k novinkám k příběhu lednové bitky na volebním štábu Miloše Zemana.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Policie incident původně vyšetřovala kvůli podezření z výtržnictví. Teď jej má ale na stole úřad Prahy 11 v přestupkovém řízení.

Článek

Ten příběh se odehrál 27. ledna večer. Už bylo známo, že Miloš Zeman zvítězil v prezidentských volbách. Znovuzvolená hlava státu opustila štáb a někteří novináři se vydali mezi příznivce a podporovatele prezidenta. Kterým se přítomnost kamer nelíbila. Především proto, že jednomu z podporovatelů se udělalo zle, potácel se místností a následně se svalil na pódium.

Novináře na místě začali pacifikovat nyní již zesnulý Karel Slezák a Jan Šolta. „Strkal do jednotlivých aktérů, snažil se zabránit novinářům, aby tam natáčeli. A právě on by měl nyní přijít podat vysvětlení, co se stalo,“ říká reportér Prokop Vodrážka, který s hlavními aktéry hovořil hned druhý den po incidentu.

Policie věc řešila pro podezření z výtržnictví, zejména kvůli boxerským úderům Karla Slezáka. „Po jeho smrti dospěla k závěru, že dál už je to pro přestupkové řízení. Tedy, že se nestal trestný čin, spíše mohl být spáchán přestupek proti občanskému soužití,“ připomíná Vodrážka.

Jaká pokuta viníkům hrozí a jsou v hledáčku úřadů i novináři? I na to se reportéra Vodrážky ptala novinářka Sabina Slonková.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu - celý pořad. O rozkopaných městech, zdržování soudů a bitce na Zemanově štábu.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované