Hlavní obsah

Putin se schází s ministrem obrany kvůli potopené jaderné ponorce

Foto: ČTK/AP/Misha Japaridze

Vladimir Putin a Sergej Šojgu.

Reklama

Požár propukl na palubě ponorky v pondělí, námořníci se otrávili zplodinami. Jde zřejmě o nejhorší nehodu ruské ponorky od roku 2008.

Článek

Na palubě ruské ponorky určené k ponorům do velkých hloubek zahynulo 14 lidí. Dnes to podle agentury TASS oznámilo ruské ministerstvo obrany s tím, že během incidentu, který se stal v pondělí, vypukl požár. Ministerstvo typ ponorky neuvedlo, podle informací ruského serveru RBC z armádních kruhů to byla AS-12 na jaderný pohon.

Kvůli nehodě se podle ruského webu Ruptly mimořádně schází ruský prezident Vladimir Putin s ministrem obrany Sergejem Šojgu.

Vrak ponorky je nyní na základně v Severomorsku v Murmanské oblasti na severozápadě Ruska. Posádka podle ministerstva obrany prováděla vojenský průzkum v ruských teritoriálních vodách.

Požár podle ministerstva obrany uhasila posádka. Námořníci se ale nakonec otrávili zplodinami, dodal RBC.

RBC incident označil za nejhorší, který se na podmořském plavidle stal od listopadu 2008. Tehdy na palubě ponorky Něrpa, kterou má nyní pronajaté indické námořnictvo, během zkušební plavby unikl jedovatý plyn z protipožárního zařízení a zabil 20 lidí.

Reklama

Doporučované