Hlavní obsah

Jízdní řád autobusové linkové dopravy v Ústeckém kraji se mírně mění

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Jízdní řád autobusové linkové dopravy v Ústeckém kraji se mírně mění. Některé linky se prodlužují nebo se upravuje jejich trasa. Žádný spoj se neruší. Řád se mění na základě požadavků obcí, zaměstnavatelů nebo cestujících.

Článek

„Změny se týkají jihozápadní části kraje, a to Chomutovska, Litoměřicka, trasy Kadaň-Žatec. Nový jízdní řád začne platit 12. června,“ uvedl náměstek hejtmana Jiří Řehák (Spojenci pro kraj).

V oblasti Vejprt se se začátkem platnosti desetileté smlouvy spustil nový koncept veřejné hromadné dopravy. Během prvních týdnů provozu krajský odbor dopravy obdržel několik žádostí a připomínek k jízdním řádům, z nichž některé navrhl zapracovat do nového řádu.

Několik úprav je na lince mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří. Jejich cílem je zlepšení dopravy pro zaměstnance elektrárny Prunéřov II. Několik spojů se prodlouží do centra Klášterce nad Ohří. Z Kadaně do Klášterce nad Ohří přes Rašovice se obnoví ranní spoj na základě žádostí občanů.

Zrušena bude obsluha průmyslových zón Verne a Královský vrch na Chomutovsku v čase kolem 18:00, a to z důvodu nízké poptávky. Většina podniků totiž pracuje na osmihodinové směny.

Posílena bude odpolední školní linka ve směru Litoměřice - Roudnice nad Labem. „Změna přispěje k posílení dopravní obslužnosti v silně vytížené lokalitě a zvýší kvalitu a atraktivnost veřejné dopravy,“ uvedl krajský odbor dopravy. Spoj 118 pojede až na autobusové nádraží v Roudnici nad Labem.

Od neděle se upravuje také spoj 105 na lince do Štětí na Litoměřicku. Spoj bude na základě žádostí cestujících prodloužen do zastávky Štětí - centrum, čímž bude cestujícím umožněno přestupovat na další autobusové linky ve směru k vlakovému nádraží v Hněvicích i k vlakové stanici Štětí. „Průzkumem v oblasti bylo zjištěno, že prodloužení spoje je žádoucí a přispěje k celkovému zlepšení dopravní obslužnosti v okolí města Štětí,“ uvedl odbor dopravy v důvodové zprávě ke změně jízdních řádů.

V oblastech Chomutovsko, Kadaň-Žatec a Mostecká pánev kraj prodlužuje smlouvy s dopravcem.

Reklama

Doporučované