Hlavní obsah

Rekordní skóre, hattrick i střelecká premiéra. Zápas Anglie s Panamou přepisoval dějiny fotbalu

Foto: Profimedia.cz

O šest branek Anglie se postarali tři střelci. Harry Kane, John Stones a Jesse Lingard.

Reklama

Anglická fotbalová reprezentace zvítězila i ve druhém zápase na probíhajícím mistrovství světa ve fotbale. Tým kouče Garetha Southgatea nasázel Panamě šest branek a vytvořil tak nový anglický rekord na mistrovství světa.

Článek

Už poločasový výsledek 5:0 pro Anglii téměř jistě znamenal, že v zápase proti Panamě Albion zaznamená historicky nejvyšší vítězství na mistrovství světa. Ve druhé půli poté dokonal kapitán Anglie Harry Kane hattrick a zápas nakonec skončil 6:1.

Kane se stal po Geoffu Hurstovi a Garym Linekerovi teprve třetím anglickým fotbalistou, který vstřelil hattrick na závěrečném světovém šampionátu. Hurstovi se to povedlo ve finále turnaje v roce 1966 a Linekerovi stejně tak jako Kaneovi ve skupině na turnaji v roce 1986.

V zápase si ale svůj historický moment užili také všichni hráči a fanoušci Panamy. Střídající kapitán Felipe Baloy využil parádně zahranou standardku Ricarda Avily a vstřelil vůbec první gól Panamy na mistrovství světa.

Angličané dosud dali na světových šampionátech v jednom zápase maximálně tři branky. 3:0 vyhrál Albion na turnaji v roce 1986 proti Paraguayi a Polsku a také na šampionátu v roce 2002 proti Dánsku.

Vítězství 6:1 ale není zdaleka nejvyšší v anglické historii. Ani té novodobé. Před pěti lety porazila Anglie San Marino 8:0.

Anglii čeká v závěru základní skupiny duel o první postupové místo proti Belgii. Oba týmy mají po dvou zápasech skóre 8:2. Pokud zápas skončí remízou, tak o prvním místě ve skupině rozhodne počet udělených karet.

Momentálně mají Angličané dvě žluté karty a Belgičané žluté karty tři. Pokud by i v této kolonce byly oba týmy vyrovnané, tak rozhodne o prvním místu ve skupině los.

Reklama

Doporučované