Hlavní obsah

Řepkovi hrozí souhrnný trest. Právník prozradil, co to pro něj znamená

Čeká Tomáše Řepku souhrnný trest?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rebel nebo bouřlivák. Tak média často označují bývalého fotbalového reprezentanta Tomáše Řepku. Dříve to bylo ve spojitosti s fotbalem, dnes kvůli mnoha aférám, které jsou s jeho osobou spojeny.

Článek

Píše se rok 2012 a Tomáš Řepka se rozvádí s manželkou Renátou, se kterou má dvě děti. Začíná boj o majetek i výživné. Nakonec soud rozhoduje, že má na syna platit částku 25 tisíc korun a na dceru dokonce 40 tisíc. Jenže Řepka alimenty neplatil. A to celý rok. Během něj se v červenci 2013 oženil s Vlaďkou Erbovou, se kterou měl už ročního syna Markuse.

V červenci 2014 přichází další soudní prohra. Řepka žádá o snížení alimentů. Soud jeho žádost zamítá a rozhoduje, že výživné musí doplatit. Jedná se o částku kolem čtvrt milionu korun.

V říjnu 2015 trestá soud Tomáše Řepku tříměsíční podmínkou a zákazem řízení na rok a půl za to, že řídil pod vlivem alkoholu.

O čtyři měsíce později ho policisté chytí ve stejné obci znovu. A opět pod vlivem. V únoru 2016 za to dostává další podmínku – tentokrát šest měsíců vězení s odkladem na zkušební dobu dva roky, zákaz řízení na rok a pokutu ve výši 90 tisíc korun.

Všechny jeho kauzy sleduje už od začátku bulvární novinář Pavel Novotný. „Málo se ví, že kdyby za něj Erbová v roce 2017 nezaplatila těch 90 tisíc korun, tak by šel Řepka do báně,“ připomíná.

Rozvod s Erbovou přichází v polovině téhož roku. Veřejnost se o něm však dozvídá až na podzim. V té době to vypadá na klidný rozchod. Partněři v tichosti vyřešili majetek, alimenty i péči o syna. Tenkrát už žila Vlaďka Erbová s Michalem Gulašim a začátkem roku 2017 se zamiloval i Tomáš Řepka. A to do Kateřiny Kristelové.

Tomáš Řepka ale opět neplatí alimenty. Údajně proto, že mu bývalá žena nechce syna půjčovat. Erbová to popírá, podle ní nemá fotbalista o styk s Markusem zájem. Vše opět končí u soudu.

Výsledek? 180 hodin obecně prospěšných prací za přečin zanedbání povinné výživy.

A právě tehdy musí Vlaďka Erbová řešit další nemilou záležitost. Pod jejím jménem bylo podáno několik inzerátů se sexuálním podtextem, doplněných o její fotografie a telefonní číslo. Modelka podává trestní oznámení na neznámého pachatele.

V srpnu 2018 za to soud činí odpovědným Tomáše Řepku. Ten se sice přiznává k podání pouze jednoho inzerátu, důkazy ale hovoří proti němu.

Bývalý reprezentant dostává trest ve výši 6 měsíců nepodmíněně. Vinnou je uznána i jeho partnerka Kateřina Kristelová. Ta byla podle kamer z banky u toho, když Řepka platil za první inzerát. Zaplatit musí pokutu 50 tisíc korun.

Rozsudek není pravomocný, obhájce Řepky a Kristelové se proti verdiktu ihned odvolal. Tomáš Řepka říká, že má na svědomí jeden inzerát, Kateřina se od všeho distancuje a tvrdí, že nevěděla, za co její partner v bance platil.

A aby toho nebylo málo, v říjnu přichází na řadu další soud. Tentokrát je Tomáš Řepka obviněn z podvodu. Pavel Novotný k této kauze dodává: „Té poškozené, které sliboval, že na ni přepíše auto, prostě prodal cizí vůz. Ona si ho nahrávala.” Nyní požaduje náhradu škody v hodnotě 435 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se fotbalista k soudu nedostavil, hlavní líčení bylo odročeno na 6. prosince.

Jsou tu ale i trestní oznámení, ve kterých Tomáš Řepka figuruje na opačné straně. Rozhodl se, že podá trestní oznámení na provozovatele e-shopu, jenž prodává mikiny s jeho fotografiemi ve vězeňském oblečení. A trestní oznámení prý podal i v případě televizní upoutávky, která běžela na konkurenční televizi a označovala ho za recidivistu. Do telefonu nám to potvrdil: „Ano, podal jsem trestní oznámení a všechno už mají v rukou právníci a řeší se to.“

Ohledně vlastních soudů však sdílný nebyl: „K tomu se vyjadřovat nebudu.”

S Kateřinou Kristelovou v tom ale mají jasno. V nedávném videu na sociálních sítích moderátorka řekla, že za svým partnerem stojí, nepřímo však naznačila, že počítají i s variantou, že Tomáš půjde do vězení: „Za sebe můžu říct, že ať už by se Tomášovi stalo cokoliv, od těch nejstrašnějších scénářů, po ty mírně strašné, tak já bych mu vždycky stála po boku a bylo by mi jedno, jak dlouho bych na něj případně musela čekat. Je mi to fuk.“

Co Řepkovi hrozí v případě vynesení souhrnného trestu? Na to se podívejte v úvodním videu.

Více reportáží v magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované