Hlavní obsah

S kupci se Paukner zatím nedomluvil, Duklu řídí dál. Tým svěřil kouči Drskovi a jedná o příchodu Svědíka

Petr Paukner se s kupci zatím nedomluvil, Duklu řídí dál.

Reklama

Prodej fotbalové Dukly se přinejmenším odkládá, Petr Paukner je stále otevřen dalším jednáním.

Článek

Lístky v kalendáři zvěstovaly půlku dubna, když Petr Paukner oznámil, že se v pokročilém a nadějném stadiu ocitly rozhovory se zahraničním subjektem o prodeji majoritního akciového podílu ve fotbalovém klubu Dukla Praha.

Nyní, tedy zhruba o dva měsíce později, Petr Paukner konstatoval: „Duklu i nadále vedu já, ale jsem rozhodně otevřen dalším případným jednáním.“

Pusťte si video z dubna letošního roku, kdy byl ještě Petr Paukner ohledně prodeje optimistický:

Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

Petr Paukner je úspěšným podnikatelem zejména na trhu s uhlím, různé žebříčky ho obvykle přiřazují mezi české miliardáře. Z toho, že se nechal zlákat k fotbalovému angažmá, má ovšem již delší čas trochu těžkou hlavu. A tak hledal investora či dalšího vlastníka, který by hlavní tíhu zodpovědnosti vzal na sebe. Na konci sezony to vypadalo, že od uskutečnění obchodu dělí Duklu jen nejistota záchrany v nejvyšší soutěži. Ani poté, co už bylo udržení jisté, se ale akcie nepřevedly.

„S jednou velkou arabskou firmou jsem byl dokonce dvakrát u notáře, ale nakonec ta jednání ztroskotala. S německým zájemcem ještě stále jednám. Ale žádám jistotu toho, že když jsem já postavil sklep a načal první patro, tak on to první patro dostaví a pustí se do druhého,“ pustil se Paukner do přirovnání.

Co se týče sportovní stránky věci, odvolal po sezoně z pozice trenéra Jaroslava Hynka. „Nemůžeme hrát pořád jen o záchranu,“ vysvětlil Paukner tento krok.

Příprava ligového týmu započala v pondělí pod vedením Pavla Drska. „Nebudu zastírat, že jednáme o možném příchodu trenéra Martina Svědíka. Ten je ale v Jihlavě pod smlouvou a je možné, že bude složité ho k nám uvolnit. Uvidíme. Každopádně pracujeme na této variantě a paralelně žádné jiné rozpracované nemáme, to není můj styl,“ dodal Petr Paukner.

Reklama

Související témata:

Doporučované