Hlavní obsah

Setkání Miss po 30 letech: Zapletal prozradil, co bylo na organizaci nejtěžší

Magazín Slavní: Miss České republiky oslavila 30 let od prvního galavečera.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Před třiceti lety byla Ivana Christová korunována první novodobou Miss. Ačkoliv to nebyla úplně první soutěž krásy v dějinách našich národů, zrodil se fenomén. A právě toto výročí přimělo Miloše Zapletala uspořádat setkání tehdejšího realizačního týmu a vítězek. Přišli téměř všichni. O to nostalgičtější akce, kterou moderoval Jan Rosák, byla.

Článek

Vzpomínalo se nejen na samotné galavečery, ale i na to, co jim předcházelo. Tedy na každoroční pořadatelská martyria. „Nejtěžší pravděpodobně bylo domluvit se s televizí. Protože podmínky, které si kladli, byly rok od roku složitější. To ostatní už bylo… Nechci říct stereotypní, ale samozřejmé,“ uvedl zakladatel Miss ČR Miloš Zapletal.

Jeho slova potvrdil i režisér Jiří Adamec, který měl na starosti všechny ročníky. A protože dívky musel připravit tak, aby galavečer zvládly bez jediné chyby, bylo nutné, aby je perfektně znal: „Jezdili jsme po malých městech, po krajských soutěžích – a tou soutěží prošly tisíce dívek. Ono se říká, že krásné dívky chodí po ulicích, a je to určitě pravda, ale až když jsou na jevišti a navléknou róby nebo plavky, tak ta krása má najednou jiné parametry.“

Realizační tým včetně partnerů se s přibývajícími roky příliš neměnil. I proto byl podle Zapletala projekt stabilní: „Nám se podařilo v těch prvních deseti letech udělat z Miss velkou událost, a tak jsme neměli problém dostat mezi účinkující nebo porotce kohokoliv. To byla naše výhoda,“ míní.

Jak na svoji účast zavzpomínala první vítězka Ivana Christová a co si další vítězky myslí o současných soutěžích krásy? To se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované