Hlavní obsah

Stanislava Jachnická ve Slavných: Jsem ráda Češka, ale chci poznávat i jiné kultury

Stanislava Jachnická ve studiu Slavných.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Americký seriál Přátelé je u nás úspěšný i díky skvělému dabingu a asi nikdo by si už nezvykl na jiný hlas Phoebe než v podání Stanislavy Jachnické, která navštívila studio Slavných.

Článek

A učinila tak krátce po návratu z dovolené na Srí Lance, kde byla načerpat energii. Jak ale ve vysílání přiznala, klidně by mohla jet znovu: „Já jsem tam byla tři týdny a kupily se mi tady dabingové povinnosti, které jsem samozřejmě musela hned po návratu dohnat. Takže jsem během jednoho týdne nadabovala deset dílů jednoho detektivního seriálu a to je hodně vyčerpávající,“ smála se dabérka.

Stanislava cestuje ráda a jak říká, je to hlavně proto, aby viděla, jak to chodí v zahraničí: „Člověk touží poznat jinou kulturu, zvyky. Máme krásnou zemi, já jsem ráda, že jsem Češka, ale náš rybníček je malý a nemyslím si, že bychom tady měli všechno nejlepší nebo nejhorší. Takže chci vidět, jak to může fungovat i jinde,“ vysvětlila Jachnická svoje dobrodružné cesty.

Téma se samozřejmě stočilo k práci a seriálu Přátelé, který jí otevřel dveře do světa dabingu. Jak Stanislava vzpomíná na dabování Phoebe a která ze všech rolí je její nejoblíbenější? To a mnohem víc najdete v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované