Hlavní obsah

Takhle zpacifikovala policie muže, který po Babišovi hodil vejce. Prozradil proč

Video: Tomáš Svoboda

 

Reklama

První sousedskou večeři, tedy kontaktní kampaň hnutí ANO, poznamenal na jejím konci incident, kdy osmadvacetiletý muž hodil po premiérovi Andreji Babišovi (ANO) vejce. Jeho ochranka muže posilněného alkoholem zpacifikovala a převezla na policejní služebnu.

Článek

„Myslím, že by neměl vládnout naší zemi trestně stíhaný premiér,“ vysvětlil osmadvacetiletý muž reportérce Seznamu, co ho vedlo k tomu, že po premiérovi hodil ve čtvrtek večer na pražském Pankráci vejce. Andreje Babiše ale netrefil. Vejce přistálo zhruba 10 centimetrů od politika. Na otázku, jestli požil nějaký alkohol, odpověděl mladý muž, že „měl dvě piva, ale že to s incidentem nesouvisí“.

Babišova ochranka muže okamžitě zpacifikovala a převezla ho na policejní stanici. Tam se podle policie podrobil dechové zkoušce. S pozitivním výsledkem. „Pražská policie událost kvalifikovala jako přestupek," sdělila policie na svém twitterovém účtu.

Premiéra Babiše po incidentu zbývající členové ochranky z místa odvezli.

Babiš není prvním politikem, po kterém nespokojený občan hodil vejce. V roce 2009 musel smršti vajec čelit v Kolíně tehdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek v rámci kampaně do Evropského parlamentu.

Podobný incident zažil i Miloš Zeman, když se 17. listopadu 2014 na Albertově účastnil odhalení pamětní desky k 25. výročí pádu komunistického režimu.

Takhle vypadala předvolební akce hnutí ANO.Video: Seznam Zprávy

Jídlo zdarma pro 1500 lidí

Předvolební akce hnutí ANO, která by měla nalákat voliče, aby politiky podpořili v podzimních komunálních a senátních volbách, do té doby probíhala bezproblémově. Podle Petra Stuchlíka, lídra kandidátky ANO v Praze, se rozdalo mezi příznivci 1500 porcí jídla, guláše, párků nebo bramboráků.

„Mluvíme tady o jednotkách milionů korun,“ nechtěl být Stuchlík konkrétní v tom, na kolik je sousedské večeře vyjdou.

„Mám hlad, tak si něco dám. Je tady bramborák, a pokud vím, moje bývalá firma brambory nedělá,“ komentoval Babiš otázku Seznamu, zda jídlo servírované návštěvníkům akce pochází z firem ze svěřenského fondu Andreje Babiše.

Reklama

Související témata:

Doporučované