Hlavní obsah

Tatar-Vegas se mělo stát centrem hazardu v Rusku. Z kasin jsou teď myčky aut

Svět bez obalu: Plán na nové Las Vegas v Tatarstánu tak úplně nevyšel.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Megaplán, který úplně nevyšel. Vláda nejprve městu dala licenci provozovat hazard, po pár letech ji zase odňala.

Článek

Malé městečko v Tatarstánu se mělo stát ruským Las Vegas. To se ale nepodařilo a mnoho místních obyvatel teď místo, kterému se kdysi říkalo Tatar Vegas či Tat Vegas, opouští.

„Byly tady palmy okolo cest,” říká jeden z místních. „Byly ale z plastu. Svítily však 24 hodin denně. Bylo to tady zatraceně opravdové Las Vegas s palmami na ulicích.”

V roce 2006 bylo město vybráno, aby se z něho stalo centrum ruského legálního hazardu. Brzy tu vyrostlo mnoho kasin. Ale potíže se dostavily záhy.

„Mnoho lidí prohrálo své byty,“ říká jedna z obyvatelek města. „I k vraždám došlo. Jednu ženu tady zabili. Docházelo tu k vloupání. Žena místního lékaře se stala závislou na výherních automatech a přišla o všechno.“

Asi před deseti lety pak byla všechna kasina zavřena. Vláda totiž městu licenci k legálnímu hazardu odebrala. Z kasin se staly kavárny nebo myčky aut, nebo prostě zůstala opuštěná. To byla poslední rána pro město, které leží asi 1000 km od Moskvy a které má za sebou hodně smolnou minulost.

Podrobnosti v úvodní reportáži. Je součástí pořadu Svět bez obalu, který má premiéru v Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované