Hlavní obsah

Tátova volha: Rodinní příslušníci se při filmu chytají za ruce, říká režisér Vejdělek

Jiří Vejdělek o filmu Tátova volha: O cestě Elišky Balzerové a Táni Vilhelmové za rodinným tajemstvím.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kostýmní výtvarnice Eva nečekaně ovdověla. Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy má ještě stejně starého nemanželského syna. Matka s dcerou se společně vydávají Ludvíkovým veteránem Volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek, aby o tajemství zjistily víc.

Článek

Režisérem filmu je Jiří Vejdělek. Ve filmu Tátova volha nabídne divákům jak komedii, tak drama. „Rodinní příslušníci se při filmu chytají za ruce, protože si uvědomují, že se v Tátově volze řeší něco, co je jim blízké z jejich životů. Dobře se baví, ale zároveň občas uroní slzu,” popisuje Jiří Vejdělek.

Stejně jako to předvedl ve svých předcházejících filmech, i v Tátově volze se k tragédiím snaží přistupovat s nadhledem. „I v těch nejvážnějších okamžicích se zasmát, to přináší určitou naději nejenom pro postavy na plátně, ale věřím, že i pro diváky v kinech.”

Variace matky a dcery je ve filmu Tátova volha výrazně jiná než ve filmu Ženy v pokušení. Vztah je harmoničtější, ale nakonec vyvěrají věci i z minulosti, které musí dámy mezi sebou vyřešit, Eliška Balzerová si zahrála výrazně jinou roli. Dceru jí ve filmu hraje Tatiana Vilhelmová.

Hlavní představitelky se musely vypořádat také s řízením volhy. Jak se jim to dařilo, prozradil Jiří Vejdělek ve studiu Slavných. Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované