Hlavní obsah

Tetování je životní styl. Málokdo hledá hluboký smysl, jde o to zaplnit co nejvíc kůže, říká tatérka

Rozhovor s tatérkou Nellou Nágrovou.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

„Mé tělo je časopis a má tetování jsou příběhy," říká o svém „pokresleném" těle herec Johny Depp. Vnímá každý potetovaný člověk své tělo jako zápisník s hlubokými příběhy? A jak se liší tetování mužů od toho ženského?

Článek

Pokud byste se dnes řídili starým nepsaným pravidlem, že ten, kdo má tetování, je buď kriminálník nebo námořník, byla by většina lidí, které potkáte na ulici, právě členy těchto dvou skupin.

Dnes už ale staré zažité stereotypy neplatí, dávno se netetuje jenom ve vězení, na moři anebo potají doma. Naopak vzniká čím dál více tetovacích salónů, v nichž leckde tetují proslavení umělci. K těm se dá objednat jen s několikaměsíčním předstihem. Tetování roste na popularitě každým dnem. „Řekla bych, že jde o životní styl. Moc lidí, co tetuju, už neřeší, jestli to má nějaký význam. Spíš se snaží zaplnit tělo obrázky co nejvíce," říká tatérka Nella Nágrová. Popisuje i vlastní zkušenost, kdy její první tetování mělo mít osobní význam. Dnes už ale prý chodí do salónu s tím, že dopředu neví, s jakým obrázkem na těle odejde. „Hlavně, abych něco dalšího měla. Jde i o ten zážitek," pokračuje Nágrová.

S rozdílnými požadavky chodí do salónů ženy a muži. Podle zkušenosti tatérky Nelly Nágrové jsou ženy více rozvážné. „Ženy mají jemnější nápady, než když přijde muž a řekne: Chci celej rukáv. Berou to spíš hopem, chtějí hned všechno.“ Co se týká módního diktátu, nikdo nemůže dopředu s určitostí říci, zda za pár let nebudete s tetováním „out". Barvy jsou dnes kvalitní, vydrží dlouhá léta. „Teď se hodně dělá abstraktní tetování. To je takové neurčité, nespecifické. V tom si každý najde svoje, když nechce něco konkrétního a má strach z toho, že by to časem už nefrčelo," popisuje jednu z možných alternativ Nágrová.

Jde o rozhovor z pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované